De alumnidag

De VU kan terugkijken op een geslaagde, druk bezochte alumnidag die op 28 mei jl. plaatsvond. In een volle aula verwelkomde René Smit de alumni en feliciteerde burgemeester Eberhard van der Laan de VU met haar 26e lustrum. Jaap Seidell sprak op aanstekelijk wijze over de gevolgen van obesitas en de rol van de industrie hierbij.
’s Middags waren er presentaties van alle faculteiten en bestond de mogelijkheid om stands te bezoeken. De dag werd afgesloten met een feestelijke borrel, waarvoor de foyer bijna te klein was. Leden van het VU-orkest verzorgden de muzikale omlijsting.

Ook de alumni waren tevreden over deze dag. Hierbij een impressie:

Paul de Pender (Bedrijfswetenschappen 2008):

Alumni - Paul de Pender - Artikel“De alumnidag bracht mij relatief weinig oude bekenden, daarentegen een aantal boeiende sprekers en nieuwe contacten. De centrale opening van Jaap Seidell met een lezing die het grote publiek aansprak was een goede binnenkomer. Waardevolste aan de dag was dat er tussen de lezingen door steeds tijd was voor ontmoeting. De lezing van Peter Nijkamp bevatte boeiende inzichten over hoe normaal migratie eigenlijk is. Op naar een volgende alumnidag!”

Jelmer Ouwerkerk (Bedrijfswetenschappen 2010):

Alumni - Jelmer Ouwerkerk - Artikel“Het voelde weer goed aan om op 28 mei op de VU rond te lopen tussen alle medealumni. Er was een brede interesse van jong tot oud. Tijdens het openingsdebat zat er zelfs een alumnus van 80 naast me. Toch leuk die brede betrokkenheid voor deze Universiteit!
Als alumnus van FEWEB zag ik deze dag als een kennis verbredende mogelijkheid door lezingen bij te wonen van actuele onderwerpen van zowel FEWEB als andere faculteiten. De onderwerpen waren interessant en de sprekers brachten goede uiteenlopende discussies tot stand. Daarnaast goed om te weten dat de VU nog meer doet dan alleen doceren. Zij probeert bijvoorbeeld om ondernemers en alumni bij elkaar te krijgen om studenten te helpen en om van elkaar te leren door ervaringen uit te wisselen.
Al met al was het een leerzame dag.”

Pieter Bouw (economische wetenschappen 1967):

Alumni - Pieter Bouw - Artikel“Het was leuk om op de alumnidag te zijn.
Te zien hoe de VU campus ontwikkeld is. Te wandelen langs de oude foto's met goede herinneringen aan de gebouwen uit het verleden. Te mijmeren op het Campusplein, ruimte voor academisch beleven.

Het was gezellig om op de alumnidag te zijn.
Met een goed glas in de hand vrienden van weleer te ontmoeten en bij te praten. Geestig om te zien dat ieder ander inderdaad wat ouder geworden is. Maar nog steeds met een warm VU hart, hoe kritisch soms ook.

Het was leerzaam op de alumnidag te zijn.
Te horen waar de VU voor staat en hoe ze haar toekomst ziet. En hoe de medealumni daar op reageren. De breedte van het VU-denken en VU-bezig zijn te ervaren in de gesprekken met enthousiaste mensen die in  de stands hun activiteiten onder de aandacht brengen. Het enthousiasme van de Burgermeester van Amsterdam te voelen over de rol van de VU in de stad. Inspirerend om de presentaties bij te wonen met feit en fictie over diverse maatschappelijk  relevante onderwerpen. Aan een discussie deel te nemen over de betekenis  van religie in de moderne tijd.
Ik zou het leuk vinden over vijf jaar weer bij de alumnidag  te kunnen zijn. Maar ja…..ook ik word ouder.”