Programma

Programmaleiding

Martijn Vroemen
Martijn Vroemen

Met de Leergang Professional Teamcoaching van de VU leer je van experts. Martijn Vroemen is kerndocent. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring als teamcoach en opleider van teams, teamcoaches en teamleiders. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, onder meer het boek Team op Vleugels. Daarnaast maak je kennis met Oscar David, Sibrenne Wagenaar, Els Burger en Elisa de Groot, allen zeer ervaren professionals, die ieder hun specifieke thema belichten. Professional Teamcoaching is een krachtig en praktisch programma, waarbij de (eigen) casuïstiek een grote rol speelt en waarin je wordt uitgedaagd de diepte in te gaan.

Doel van het programma

Professional Teamcoaching richt zich op begeleiders die iets ‘hebben’ met groepen, maar zich realiseren dat het niet altijd makkelijk is je in de groep staande te houden. Iedereen schrikt wel eens flink van de krachten in een groep en je krijgt te maken met weerstand. Je vraag je af; hoe help ik de groep? Hoe blijf ik overeind? Hoe doorbreek ik een patroon?

Professional Teamcoaching biedt jou een volgende stap in je professionalisering als groeps(bege)leider. Je overziet beter de complexiteit van groepen en je doorziet de dynamieken in de onderstroom. Je treedt met meer zelfvertrouwen en lef een groep tegemoet. Je scherpt je eigen profiel als teamcoach aan, zodat je weet wat je kracht is, en hoe je die het beste kunt inzetten.

Doelgroep

De deelnemers aan de leergang hebben de volgende rollen:

  • Teamleiders van taakteams en projectteams
  • Begeleiders van veranderteams
  • Teamtrainers en teamadviseurs.

Wij gaan ervan uit dat je ervaring hebt met het begeleiden van teams, en dat je “voor de groep hebt gestaan”. Je werkt met uitvoerende teams (eerste of tweede lijn), projectteams of veranderteams. Enkele basis (communicatie)vaardigheden, zoals feedback geven, luisteren en vragen stellen, zijn niet meer helemaal nieuw voor je.

Verder wordt van deelnemers wordt verwacht dat ze een afgeronde opleiding op HBO niveau hebben, dan wel een afgeronde academische opleiding. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Startdatum en planning

Het programma start in maart 2017, en bestaat uit een tweedaagse workshop (aanvang), 3 themadagen en een slotbijeenkomst. 

De data van de workshops zijn:

  • 28 en 29 maart (incl. avond)
  • 19 april, 9 mei en 1 juni
  • slotdag op 28 juni

Inschrijving geschiedt door het insturen van het inschrijfformulier. Daarnaast is er een korte telefonische intake waarin gekeken wordt of het programma voor beide kanten passend is.

Download de brochure van het programma

Download het inschrijfformulier