IMA

 

Het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA) is opgericht in 1919. Deze organisatie heeft ruim 80.000 leden en is daarmee de grootste organisatie van management accountants in Amerika (op één na de grootste van de wereld). Het IMA heeft als doelstelling het kennisniveau en professionalisme van Management Accountants te verhogen. Om dit te bereiken is onder andere het Institute of Certified Management Accountants (ICMA) opgericht.

Dit instituut organiseert namens het IMA het CMA-examen. Voor deelname aan dit examen is het IMA-lidmaatschap vereist. De kosten van dit lidmaatschap bedragen momenteel $230 per jaar (éénmalig $15 extra voor aanmeldkosten)*. De leden van het IMA ontvangen maandelijks het Amerikaanse blad Strategic Finance, een vooraanstaand financieel tijdschrift.

In 1972 is de opleiding tot CMA gestart. Het Amerikaanse CMA-diploma wordt toegekend na het behalen van het CMA-examen en tenminste twee jaar praktijkervaring in een functie op financieel-economisch gebied. Het examen wordt afgenomen op diverse plaatsen in de Verenigde Staten en sinds 1991 ook in Nederland.

Uitgebreide en actuele informatie over het IMA is te vinden op de website van het IMA (About IMA). Op deze website is ook uitgebreide informatie te vinden over het CMA-programma.

 

* prijswijzigingen onder voorbehoud.