Toelatingseisen

Toelating
De premasters hebben twee ingangseisen. De eerste ingangseis is een afgeronde HBO-opleiding (240 EC). De tweede ingangseis is een score van minimaal 550 op de Graduate Management Admission Test (GMAT test). Dit is een gecombineerde score voor de onderdelen Verbal en Quantitative (haalbare score ligt tussen 200 en 800). De twee overige onderdelen van de GMAT test (Integrated Reasoning en Analytical Writing Assessment) tellen niet mee voor de toelating tot de premasterprogramma’s.
De faculteit biedt een cursus aan ter voorbereiding op de GMAT test, de GMAT preparation course.

Per editie 2016/2017 gaan we ook de GRE hanteren (naast de GMAT). De GRE scores voor quantitative en verbal worden geconverteerd naar een GMAT score. Bekijk de tool

Een afgerond premasterprogramma geeft alleen toelating tot het gelijknamige masterprogramma. Zo kun je bijvoorbeeld met een afgeronde premaster Marketing alleen worden toegelaten tot de master Marketing.

Aanmelding en inschrijving
Je inschrijving in de premaster moet vóór 1 februari in orde zijn. Dit houdt in dat je je voor deze datum via Studielink aan moet melden én alle stappen van aanmelding en inschrijving in Studielink en VUnet moet hebben doorlopen. Houd hierbij rekening met het feit dat het ongeveer twintig dagen duurt voordat de faculteit je officiële score op de GMAT test ontvangt. De GMAT score mag maximaal 2 jaar oud zijn (gerekend vanaf de datum waarop je start met de premaster) en je HBO diploma moet vóór de startdatum van 1 februari behaald zijn. De premasterprogramma’s staan alleen open voor studenten die Nederlands beheersen. 

Meer informatie over de inschrijfprocedure