Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
13-03-2017

Werking van markten met zoekfricties verklaard

Het plaatsvinden van handel is vanwege zoekfricties onzeker en afhankelijk van het gedrag van anderen. Wanneer mensen de prikkel hebben om zich hetzelfde te gedragen als anderen, dan zorgt dit voor schommelingen op de arbeids- en woningmarkt. Het verklaart zowel de geobserveerde cycli in werkloosheid en vacatures, als de dynamiek van woningprijzen en verkooptijd.

Tijd: 14.00 uur Locatie: UvA Agnietenkapel
15-03-2017

Hoe beginnende ondernemers beter kunnen pitchen voor externe financiering

Veel ondernemers hebben op een gegeven moment extern kapitaal nodig om hun bedrijf te laten groeien. Financiering verkrijgen is echter lastig, vooral voor startende ondernemers. Dit komt doordat het voor investeerders bijna onmogelijk is om in te schatten hoe een startende onderneming zal gaan presteren. Het vertellen van een overtuigend verhaal is daarom cruciaal. In zijn proefschrift onderzocht Ruben van Werven hoe beginnende ondernemers dit doen, en wat de effecten zijn.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
22-03-2017

Financial incentives and job choice

.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
23-03-2017

Essays on Tax Benefit Reforms in a Discrete Choice Framework

.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
24-03-2017

Roerige tijden in accountancy: hoe auditonderzoek kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering

Anna Gold houdt haar oratie over hoe auditonderzoek kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering. Zij richt zich daarin op een aantal (voorgestelde) veranderingen en bespreekt zij hoe haar huidige en toekomstige onderzoek kan helpen om de invloed te meten op het oordelen, beslissingen en gedrag van accountants en andere belanghebbenden.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
24-03-2017

Roerige tijden in accountancy

In dit symposium zal stil worden gestaan bij de vraag hoe audit onderzoek kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering van het accountantsberoep in roerige tijden.

Tijd: 12:30 uur Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, hoofdgebouw Auditorium | De Boelelaan 1105 | 1081 HV | Amsterdam