Nieuws van studie- en studentenverenigingen

Aureus

Website Aureus

A Glance at the Future… What is in it for you?

Op woensdag 14 november aanstaande vindt op de Vrije Universiteit het Amsterdam Academic Conference plaats georganiseerd door, de Faculteitsvereniging voor Economie en Bedrijfskunde, Aureus.

Het thema van het congres dit jaar is ‘A Glance at the Future’. Het kapitalistische systeem was jarenlang succesvol, politiek leiders en economen waren ervan overtuigd eindelijk het perfecte systeem te hebben gevonden. Wanneer er onverwachte problemen zouden ontstaan, zou het systeem zichzelf corrigeren. Dat is wat werd gedacht, maar helaas bleek dit niet zo te zijn. Gedurende de laatste jaren zijn de kranten gevuld met headlines over ingestorte banken, faillissementen en werkloosheid. Het perfect geachte systeem heeft gefaald.

Door de huidige crisis staat onze samenleving bol van ingrijpende veranderingen en daarmee gerelateerde onzekerheden en verwachtingen. Tegelijkertijd vinden er ook veel interessante ontwikkelingen plaats. Het bedrijfsleven staat onder druk, politiek leiders proberen kiezers te overtuigen van hun gelijk en academici zoeken naar theorieën om de crisis te verklaren. Tijdens de 10e editie van het Amsterdam Academic Conference zullen prominente namen uit zowel het bedrijfsleven, de politiek als de academische wereld, hun visie op de toekomst delen met honderden enthousiaste studenten.

Het congres wordt geopend door de heer Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam en de dag zal worden voorgezeten door de heer Frans Weisglas, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer. Met trots presenteert de commissie ook de tot op heden vastgelegde sprekers: de heer Jan-Kees de Jager, demissionair minister van Financiën, de heer Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, de heer Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland en mevrouw Judith Sargentini, Europarlementariër. Een gevarieerd sprekersprogramma voor de bezoekende studenten die ongetwijfeld geïnspireerd worden door de persoonlijke visie van deze prominente namen op de toekomst.

Uiteraard zijn alle Alumni van FEWEB ook van harte welkom op de 10e editie van het inspirerende Amsterdam Academic Conference! Save the date en houdt de website van Aureus (www.aureus-vu.nl) in de gaten voor de laatste updates. Graag verwelkomen wij u op woensdag 14 november!

De financiële studentenvereniging Amsterdam (FSA)

Website FSA

De beroependagen 2-3 oktober 2012
De Beroependagen is een tweedaags evenement waarbij bedrijfskundige, (financieel) economische en kwantitatief georiënteerde studenten in contact kunnen komen met vele topbedrijven.

Elk jaar biedt de Beroependagen je een gevarieerd aanbod van bedrijven, zodat jij je optimaal kunt oriënteren en voorbereiden op de arbeidsmarkt.

De onderdelen om kennis te maken met de bedrijven zijn:

• Presentaties
  • Workshops
  • Individuele gesprekken
  • Speeddaten
  • Lunches
  • Diners
  • Borrel

De Beroependagen 2012 wordt georganiseerd voor alle Bachelor en Master studenten met een interesse in:

• Accountancy
  • Actuariaat
  • Banking & Finance
  • Consultancy
  • Controlling
  • Econometrie
  • Investments
  • Operationele Research & Management

Neem voor vragen en of opmerkingen contact met ons op viae info@beroependagen.nl.

Marketing Association Amsterdam

Website MAA

De zoektocht is weer begonnen. De zoektocht naar het ‘Grootste marketing talent 2013’!
Begin maart 2013 zullen 165 studenten weer gezamenlijk strijden om deze felbegeerde titel.
De Nationale Marketing Strijd is het grootste marketing evenement voor universitaire studenten en zal dit jaar plaatsvinden in onze prachtige hoofdstad Amsterdam! De organisatie van dit evenement is inmiddels in volle gang!

Wij hopen samen een fantastisch 23ste editie van de Nationale Marketing Strijd neer te zetten!
De start van dit bestuursjaar is tevens de start van de zoektocht naar het ‘Grootste marketing talent 2013’. Elk jaar melden zich ongeveer 300 studenten aan voor dit evenement, waarvan alleen de beste 165 studenten mogen deelnemen. Deze topstudenten worden geselecteerd aan de hand van hun CV.

Ben jij een topstudent, zit je in de eindfase van je studie en heb je affiniteit met marketing, houd dan onze website, Facebookpagina en Twitter in de gaten! Want…‘Studenten Strijden Samen’ tijdens de Nationale Marketing Strijd 2013.

Meer informatie over de nationale marketing strijd