Nieuws van de studie- en studentenverenigingen van FEWEB

De financiële studentenvereniging Amsterdam (FSA)

In september vindt de London Banking Tour 2011 plaats. In een ruime week zal je alle prominente investment banks in London bezoeken.

Meer informatie is te vinden op www.londonbankingtour.nl.
Schrijf je in voor 1 juni!
Voor meer informatie zie: http://www.fsa.nl/

Aureus

Mentoren IDEE-week gezocht
De introductiecommissie bestaat uit een groep van zes leden die zich bezig houden met het organiseren van events omtrent de introductie van nieuwe studenten. Zo organiseert de commissie het Aureus introductieweekend. Dit is een weekend voor alle nieuwe VU studenten, zowel 1e jaars als pre-master studenten. De deelnemers leren elkaar kennen tijdens de activiteiten en komen tijdens het weekend ook met Aureus in aanraking. Het weekend wordt meestal kort voor de introductieweek georganiseerd.

Tijdens de VU introductieweek wordt door de commissie een aantal events georganiseerd, zoals borrels, etentjes en studie gerelateerde informatieve praatjes. Verder houdt de commissie zich bezig met mentorenwerving, promotie en het succesvolle verloop van de week zelf.

De introductieweek en het weekend zijn de manier voor nieuwe studenten om aan de VU te beginnen. Voor Aureus biedt het de mogelijkheid studenten met de vereniging kennis te laten maken. Het is de taak aan de commissie om een goede indruk achter te laten en studenten zo betrokken te krijgen bij Aureus. Maar natuurlijk vooral om een aantal gezellige en knallende events neer te zetten!

Word mentor voor Aureus!
Studeer jij Economie, Bedrijfskunde of IBA aan de VU en wil jij van maandag 22 t/m donderdag 25 augustus 2011 de nieuwe FEWEB studenten laten zien hoe het er als student in Amsterdam aan toe gaat? Heb je zin in een week lang feesten en meelopen met leuke activiteiten?! Schrijf je dan samen met een vriend of vriendin in als Aureus mentorkoppel voor de IDEE-week van 2011!

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar introductie@aureus.vu.nl

Amsterdam Academic Conference
Door wie raakt u geïnspireerd? Een brandweerman die zijn leven riskeert door een brandend huis binnen te gaan? Een atleet die zijn eigen grenzen opzoekt? Vrijwilligers in een derde wereldland? Politici die vechten voor uw rechten? Of een mediamagnaat die de wereld verovert? Wat is de DRIVE van deze mensen? Is het “slechts” passie of is het meer? De sprekers van het Amsterdam Academic Conference 2011 zullen zich richten op het topic DRIVE om te laten zien hoe succes behaald kan worden. Dit is echter geen congres dat zich uitsluitend richt op de grote succesverhalen. Het doel is om te inspireren. Hierbij is drive een noodzakelijk goed.

In een omgeving van snel wisselende klantenbehoeftes gaat het niet langer alleen om uw Unique Selling Points maar juist veel meer om uw Unique Inspirational Points. Inpiratie gaat verder dan de kracht om het uiterste uit uzelf te halen. Hoe haalt u het beste uit uzelf en uw omgeving? Faciliteert u de middelen voor anderen om zichzelf te overtreffen. En wat is belangrijker? Authenticiteit, optimisme of het laten groeien van mensen tot fellow leaders in plaats van gehoorzame volgers? Inspirerende leiders zien het belang van een duidelijke boodschap op een gepassioneerde werkvloer. Resultaat wordt dan behaald door het creëren van een visie waar anderen zich een deel van voelen.

Het Amsterdam Academic Conference zal plaatsvinden op 16 november 2011 tussen 10:30 en 17:00. U bent van harte uitgenodigd om dit inspirerende congres bij te wonen! empty

Marketing Associatie Amsterdam

International Research Project
Het International Research Project (IRP) is de internationale onderzoeksreis van de MAA, welke al sinds 1990 een succesvol, jaarlijks terugkerend project vormt. Er is al veel onderzoek verricht in het buitenland voor het Nederlandse bedrijfsleven, in landen als Brazilie, China, Peru, Zuid-Afrika, Maleisie en Mexico.
Sinds juni 2010 is de International Research Committee actief bezig met de voorbereidingen voor de onderzoeksreis naar Brazilië. Deze zal plaatsvinden in juli 2011 en zal uitgevoerd worden door de commissie van het IRP en twaalf studenten van de VU en de UvA in de eindfase van hun studie. De keuze van dit land is gebasseerd op de sterk groeiende Braziliaanse economie en kansen voor het Nederlands bedrijfsleven.

Deelname aan het IRP kan Nederlandse bedrijven een aantal belangrijke voordelen verschaffen. Het IRP voert de op maat gemaakte onderzoeken uit tegen kostprijs. Mogelijke opdrachten zijn markt- en logistieke analyse, import- en exportanalyse, sectoranalyse, onderzoek naar consumentengedrag en haalbaarheidsonderzoek. Daarnaast wordt kwaliteit gewaarborgd door de supervisie van drie VU en UvA professoren. Deze professoren zullen de onderzoeksgroep intensief begeleiden tijdens het vooronderzoek in Nederland en gedurende de onderzoeksreis naar India.

Ga naar de website van het IRP
Voor meer informatie: www.ma-amsterdam.nl